Toekomst

/Toekomst
Toekomst2014-11-18T15:21:31+00:00

Wat betekent AHC voor de toekomst?

Hoewel “of childhood” (van de kindertijd) in de naam AHC suggereert dat men over deze aandoening heen kan groeien, is AHC een blijvende ziekte.

Ontwikkeling

Kinderen met een AHC gaan geleidelijk achteruit in hun ontwikkeling. Als de kinderen ouder worden, blijken de ontwikkelingsproblemen groter te worden. De kinderen krijgen een achterstand in hun motoriek, denk- en spraakvermogen en soms ook in hun sociale interactie. Zij kunnen steeds minder goed voor zich zelf zorgen. Ook het leren gaat steeds moeilijker, de meeste kinderen zullen naar het speciaal onderwijs gaan. De meeste kinderen zijn niet in staat zonder ondersteuning zelfstandig te functioneren of te wonen. Kinderen met veel aanvallen gaan sneller achteruit in hun ontwikkeling dan kinderen met weinig aanvallen.

Uitvalsverschijnselen

De duur van de AHC aanvallen kan veranderen en de frequentie kan afnemen als het kind ouder wordt. Bij jonge kinderen verdwijnen de verlammingen of abnormale bewegingen nadat de aanval opgehouden is. Bij oudere kinderen bestaat de kans dat deze verschijnselen niet meer helemaal verdwijnen. Uitvalsverschijnselen kunnen dan blijvend zijn. Ook krijgen kinderen met AHC in de loop van hun leven steeds meer last van evenwichtsproblemen.

Levensverwachting 

Kinderen met AHC hebben in principe een normale levensverwachting. Bij kinderen met een ernstige vorm van AHC met veel complicaties kan de levensverwachting wel verkort zijn.