Verslag2018-03-20T17:55:04+00:00

FB aankondiging Human Timebombs2

Op 24 en 25 juni beleefde de langverwachte documentaire Human Timebombs de Nederlandse première

Doel van de documentaire is om AHC bekendheid te geven over de hele wereld in met name de medische wereld en om fondsen te kunnen werven. Daarmee zullen meer AHC patiënten kunnen worden gediagnosticeerd en de onderzoeken worden uitgebreid en geïntensiveerd, met als uiteindelijk doel de patiënten te helpen.

De wereldpremière van de documentaire heeft plaats gevonden tijdens het AHC symposium in Washington, USA, in 2015. Net als tijdens de wereldpremière waren tijdens de Nederlandse première zowel ouders van ‘AHC kids’ als professionals uit de medische wereld zwaar onder de indruk en geëmotioneerd tijdens de vertoning. Met een luid applaus voor de filmmakers als gevolg.

Eindelijk was het de beurt aan Nederland

Op vrijdagavond 24 juni vond de officiële première plaats in Theater De Fransche School te Culemborg. Deze besloten avond werd speciaal georganiseerd voor genodigden, bestaande uit ouders, intimi en nauw betrokken professionals. In de documentaire speelt Sunna Valdis, een meisje met AHC, een belangrijke rol. De ouders van Sunna, Sigurður Hólmar Jóhannesson en zijn vrouw Ragga, waren uit IJsland over gekomen om als ‘special guests’ aanwezig te zijn. Na het vertonen van de film was tevens ruimte voor het stellen van vragen, wat mooie momenten opleverde.

Zie foto’s vrijdag

 

Uitnodiging vrijdag 24 juni 2016 - Human Timebombs (mailversie)Uitnodiging zaterdag 25 juni 2016 - Human Timebombs (mailversie)

Op zaterdag 25 juni werd de documentaire zowel in de middag als in de avond openbaar vertoond voor alle andere geïnteresseerden. Net als op de vrijdagavond was de zaal weer 2 keer nagenoeg gevuld met gasten en ook nu bleken er veel emoties los te komen en vragen te zijn. De reacties waren hartverwarmend.

Zie foto’s zaterdag

 

De makers

Filmmaker Ágústa Fanney Snorradóttir, afgestudeerd aan de Collage of the Canyons in California (USA), heeft meegewerkt aan verschillende projecten in de US en Ijsland. Ze had al twee korte video’s over AHC gemaakt en heeft dit project geleid.

Sigurður Hólmar Jóhannesson, voorzitter van de Europese AHC Vereniging, heeft namens de AHC gemeenschap gewerkt aan het project. Sigurdur is in het dagelijks leven luchtverkeersleider en de vader van Sunna Valdis. Sigurður neemt deel aan verschillende comités en werkgroepen namens de AHC gemeenschap en heeft aan dit project gewerkt als producer.

 

Resultaten

Het Premièreweekend mag worden betiteld als zeer geslaagd!

  • Toegang was gratis, maar de donatiebox was gevuld en we hebben ongeveer 40 nieuwe jaarlijks donerende vrienden mogen verwelkomen.
  • Bij de verkooptafel met allerlei op professionele wijze zelfgemaakte items werden goede zaken gedaan. Met name de knuffeldieren waren zeer gewild!
  • We hebben ouders mogen ontmoeten van voor ons ‘nieuwe AHC-kids’.
  • Er bleken meerdere voor ons nog onbekende AHC-patiënten aanwezig te zijn tijdens de voorstellingen in hogere leeftijdscategorieën.
  • De media hebben ons volop gevonden. Zo stonden we in ca. 14 (landelijke en regionale) kranten en op nieuwssites, waren we in 2 radioprogramma’s en zelfs 2x op televisie (SBS Hart van Nederland en Omroep Gelderland – zie ‘In de media: televisie’)!

Dit was echter niet ons einddoel, maar een flinke doorstart…

we gaan door voor onze kinderen op zoek naar de oplossing!!

 

De lange trailer van de documentaire: http://ahckids.nl/lange-trailer-human-timebombs
Meer info over Human Timebombs: www.ahcdocumentary.com en www.ahcim.com